Defne Yağı

Defne Yağı

Defne Yağı;

Defne yağı defnenin meyveslerinden ve yapraklarından elde edilir. Kaynatıldıktan sonra ezilip süzülerek yağı alınır. Tıbbi olarak da kullanılır. Defne meyvelerinden elde edilen defne yağı, antiseptik özelliğe sahiptir. Defne yağı, 30 °C'de eriyen bir yağdır.

%95 yağ asitlerinden ve %5 esansiyel yağlardan oluşur. Yağ, en çok sabun üretiminde kullanılıp, bunun yanı sıra kozmetik sanayisinde cilt nemlendirici olarak da kullanılır.

Defne yağı, yağ asitleri ve esansiyel yağlardan meydana gelir ve çok güçlü antioksidan ve antiseptik etkinliktedir.